Politika privatnosti

Politika privatnosti

Hvala Vam što ste posetili platformu dobarzabanku.rs. Vaša privatnost i bezbednost su nam veoma važni. Ovim putem želimo da Vas obavestimo da kada posetite našu platformu mi ne prikupljamo lične podatke o Vama, izuzev onih koje nam dobrovoljno ostavite prilikom registracije. Međutim, prikupljamo određene tehničke informacije o Vašoj poseti www.dobarzabanku.rs

U nastavku je opisano šta se dešava sa informacijama o Vašoj poseti platformi:

Kada posetite www.dobarzabanku.rs, moguće je da će neke od sledećih informacija biti sačuvane:

  • IP adresu sa koje ste pristupili našoj platformi
  • Datum i vreme
  • URL internet strane putem koje ste došli na našu platformu
  • Naziv datoteke ili reči koje ste pretraživali
  • Stranice koje ste posetili na našem sajtu
  • Sadržaj na koji ste kliknuli na određenoj stranici
  • Pretraživač i operativni sistem koji ste koristili

Ove informacije koristimo kako bi naša platforma bila korisnija za naše posetioce, kako bismo uočili probleme u njenom funkcionisanju, te kako bismo unapredili sveukupnu bezbednost naše internet prezentacije.

Informacije koje dajete platformi dobarzabanku.rs

Kako biste pristupili sadržaju platforme, neophodno je da izvršite registraciju, prilikom koje dobrovoljno unosite sledeće podatke: Vašu email adresu, Vaše ime i prezime, pol, naziv Vašeg preduzeća, veličinu preduzeća i mesto u kojem se nalazi.

Ovi podaci neće biti korišćeni u druge svrhe, niti će treća lica imati pristup njima. Jedina svrha njihovog prikupljanja je da se omogući praćenje Vašeg korišćenja platforme i njenog sadržaja.

Kolačići

Kako bi naša platforma funkcionisala na adekvatan način, mi koristimo male datoteke koje platforma pohranjuje na Vaš uređaj. Kolačić je mala tekstualna datoteka koju veb-sajt čuva na Vašem računaru ili mobilnom uređaju kada posetite našu platformu. Kolačići se koriste kako bi Vaš uređaj bio prepoznat prilikom svake sledeće posete.

dobarzabanku.rs koristi kolačiće koji traju koliko i jedna sesija/poseta platformi i to u tehničke svrhe. Ovi kolačići ne beleže trajno podatke, niti se oni čuvaju na hard drajvu Vašeg uređaja. Dostupni su samo onoliko koliko je aktivna Vaša sesija u pretraživaču. Kada zatvorite pretraživač, ovi kolačići nestaju.

Kolačiće mogu da postave i treće strane čije usluge koristimo:

  • Google Analytics (https://policies.google.com/privacy?hl=en) – ovi kolačići se koriste kako bi se unapredila analitika;
  • YouTube (https://policies.google.com/privacy?hl=en) – ovi kolačići se koriste kako bi se održao integritet statistike pregleda video klipova.

Korišćenje kolačića nije ni u kakvoj vezi sa informacijama koje mogu sadržati lične podatke. Možete ukloniti ili blokirati kolačiće tako što ćete promeniti podešavanja Vašeg pretraživača. Za uputstva kako da isključite kolačiće, molimo Vas da posetite: https://www.aboutcookies.org/. 

Obaveštenje o autorskim pravima

Ova platforma polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje. Neovlašćeno korišćenje bilo kojeg dela platforme bez dopuštenja vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava. Svako neovlašćeno kopiranje, montiranje, prikazivanje i javno izvođenje bez saglasnosti autora najstrože je zabranjeno i kažnjivo po zakonu.

Odricanje odgovornosti

Mi činimo sve napore da Vam pružimo tačne i potpune informacije. Međutim, ne možemo garantovati da nema grešaka. Mi ne tvrdimo, obećavamo, niti garantujemo tačnost, celovitost ili adekvatnost sadržaja ove platforme, te se izričito odričemo odgovornosti za greške ili propuste u sadržaju platforme.

Kada je u pitanju sadržaj ove platforme, Vlada Sjedinjenih Američkih Država, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), kao ni USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj, njihovi zaposleni i izvođači ne garantuju ni izričito, ni posredno, niti svojim propisima, uključujući i, ali i ne ograničavajući se na, garantovanje odsustva kršenja prava i vlasništva trećih lica, te garantovanje adekvatnosti za upotrebu i distribuciju sadržaja koji je dostupan na ovoj internet stranici ili drugim internet resursima sa kojima je ona povezana.

Takođe, Vlada Sjedinjenih Američkih Država, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), kao ni USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj ne preuzimaju pravnu odgovornost za tačnost, celovitost ili korisnost informacija, proizvoda ili procesa koji su ovde opisani, niti odsustvo kompjuterskih virusa, niti garantuju da će korišćenje tih informacija, proizvoda ili procesa biti u potpunosti lišeno kršenja vlasničkih prava.

Društvene mreže

USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj i Peterhof Consulting imaju profile na nekoliko društvenih mreža, kojima upravljaju treća lica. Mi svakako podstičemo komentarisanje i dijalog na našim profilima, ali Vas ipak molimo da imate u vidu da su to javni forumi, te kao takvi sadrže informacije koje su svima dostupne. Molimo Vas da prilikom komentarisanja ne koristite detalje kao što je Vaš broj telefona, e-mail adresa, ili druge lične podatke za koje ne želite da budu svima dostupni.

Iako neki Vaši lični podaci mogu postati dostupni USAID Projektu saradnje za ekonomski razvoj i Peterhof Consulting-u ukoliko koristite društvene mreže (npr. možemo videti Vaše ime i sliku ukoliko ostavite komentar na nekoj našoj objavi), mi nećemo prikupljati, čuvati niti deliti te podatke.

Naše prisustvo na društvenim mrežama nema svrhu da promoviše, preporuči ili favorizuje bilo koje treće privredno lice ili pružaoca usluga.

Pristup dokumentima u različitim formatima

Neki dokumenti na platformi dobarzabanku.rs se nalaze u PDF formatu (Portable Document Format), što omogućava da se publikacije prikazuju u njihovom originalnom obliku bez obzira na vrstu uređaja, pretraživača ili operativnog sistema koji koristite da biste pristupili internetu. Kako biste mogli da pregledate, pretražujete i štampate dokumenta u PDF formatu, najpre morate instalirati odgovarajući besplatni Adobe Reader program (https://get.adobe.com/reader/). Za najbolje rezultate, trebalo bi da instalirate najnoviju verziju. Posetite stranicu za pomoć (Adobe Reader Help and Support page: https://helpx.adobe.com/uk/support.html) za više saveta ukoliko imate problema sa ovim programom.

Provera sadržaja

Ukoliko želite da proverite informacije koje su objavljene na našoj platformi ili imate neka pitanja, možete nas kontaktirati na sledeći način:

Peterhof Consulting

Obilićev Venac 26, Beograd, Srbija

+381 (0)11 33 42 481

office@peterhof.rs

Više informacija

Ukoliko imate pitanja ili komentare vezano za podatke na našoj platformi, molimo Vas kontaktirajte Peterhof Consulting na adresu ili putem broja telefona navedenog gore ili nam se obratite putem elektronske pošte.